Meteen naar de inhoud

Peter grijpt zijn kans en koopt een draaimolen!

HIPPOLYTUSHOEF – Peter van Hest, kermisfanaat in hart en nieren, heeft een Hobbelende Geit gespot. Nadat hij stad en land heeft afgestruind kwam hij een mooi exemplaar tegen. Na een grondige inspectie heeft hij besloten de attractie te kopen! De attractie komt uit België en zal volledig opgeknapt worden door de enthousiaste Wieringer. De draaimolen gaat verder onder de naam “Dolle Bonte Molen”.

“Het is een jongensdroom die uitkomt.”

Er komen eerst alleen dieren op te staan net zoals vroeger in de hobbelende geit van Punter. Ter zijner tijd komen er sleetjes en bootjes op. De wagentjes op de molen hebben we niet overgenomen, deze waren onveilig, er zaten te veel scherpe punten en hoeken aan. De “Dolle Bonte Molen” wordt ook ingericht zodat er rolstoelen en bedden op geplaatst kunnen worden. Ik ga ieder jaar als begeleider mee op vakantie met een groep mensen die gebonden zijn aan een rolstoel. Het zou leuk zijn om een Kermis attractie te maken waar deze mensen ook van kunnen genieten. Hoe ik dat ga uitwerken moet nog bedacht worden.

Mijn zoon Mark werd laaiend enthousiast toen hij het nieuws hoorde. Vrouw Anja is volgens onze nieuwbakken kermisreiziger nog niet zo te porren voor deze nieuwste hobby van manlief. Maar eerst hebben we een ander probleem om op te lossen, de draaimolen moet nog naar Nederland vervoerd worden. De draaimolen ga ik zondag 9 oktober 2016 ophalen uit België met mijn broer Cor, neef Richard en neef Matthijs. Wij hebben er veel zin in om er iets moois van te maken. Ondertussen zal Wieringernieuws mijn voortgang ook in de gaten houden!